[huge_it_gallery id=”12″]

Veel te vroeg zijn we op Schiphol, de douane is deze keer niet volgepakt en binnen 10 minuten zijn we door de controles heen. Ons voornemen om daarna nog wat te gaan eten is niet slecht… maar het aanbod en vooral de prijzen wel. We snuffelen nog rond in de parfumerie winkels (en kopen beide een geurtje) voordat we ons vergapen aan wijnen en whisky variërend van 30 tot 150.000 euro. Hoe rektent iemand dat af? Vraag ik aan de verkoper. ‘Gewoon met creditcard’ . Ik slik… zoveel krediet gaat geen enkele kaart van mij ooit hebben.

 

We boarden het vliegtuig en latne ons wegzakekn in de stoelen. Wim zit in het midden naast een Italiaan die hem gedurende de reis veel zal porren. Na een late maaltijd vallen we beide in slaap en van de vlucht van 11 uur krijgen we maar een uur of 3 mee. Enigszins uitgerust stoppen we in Singapore voor een snelle ‘ uit en weer in het vliegtuig’  actie.

De laatste vlucht is aangebroken en onder ons zien we steeds meer eilandgroepen verschijnen. De zonsondergang krijgen we niet mee en op een pikzwart bali landen we veilig. Na een korte taxirit komen we aan in ons hostel. Een hostel wat ik eerder bezocht heb en wat ik prima vind. We drinken onze eerste Bintang bij de receptie en  laten ons naar de kamer brengen. Exact dezelfde kamer als vorige keer…Wim verschiet een beetje van kleur als hij de badkamer ziet, maar we maken het snel ons thuis.

Na een korte douche trekken we er nog op uit voor een avondmaaltijd en belanden in  Billy’s 69. Een Australische toeristenbar die om 22:00 nog eten serveert. Een ananassap voor mij en een Bintang voor Wim. Door alle drukte heen wandelen we terug en uiteindelijk vallen we in slaap.